Verhuizen naar Boxtel of verhuizen binnen Boxtel
Verhuis je naar of binnen Boxtel, van de ene naar de andere straat? Geef je verhuizing online aan ons door. Wij krijgen dan direct jouw verhuizing door. Een verhuizing vanuit het buitenland online doorgeven kan niet.
Wat je mee moet sturen
Vul al je gegevens in en voeg de gevraagde documenten als bijlage toe. Bewijsstukken die je mee moet sturen bij antikraak/leegstandsbewaking: oppasovereenkomst of huisbewaringsovereenkomst.
Het is mogelijk dat de afdeling Burgerzaken nog aanvullende bewijsstukken nodig heeft. In dat geval neemt een medewerker contact met je op.
Wie geeft verhuizing door
Je eigen verhuizing doorgeven
- Dat kan als je 16 jaar of ouder bent.
Verhuizing voor iemand anders doorgeven
Dat kan voor:
- Je minderjarige kind, als jij de ouder, voogd of verzorger bent.
Verhuist je kind alleen? Gaat je kind bijvoorbeeld bij de andere ouder wonen? Dan mag je dit als ouder doorgeven voor je kind. Je kunt dit niet online regelen. Maak hiervoor een afspraak.
Je kind hoeft niet bij de afspraak te zijn. Neem wel een kopie van het legitimatiebewijs mee. Let op: het kan zijn dat er aanvullende stukken gevraagd worden, zoals de toestemming van de andere ouder. - Je echtgenoot of geregistreerd partner.
- Je meerderjarige kind, als hij of zij meeverhuist.
- Je ouder, als hij of zij meeverhuist.
- Iemand die onder curatele staat, als jij curator bent.
Verhuizing voor iemand anders doorgeven kan niet altijd
- Je kunt geen verhuizing doorgeven van bijvoorbeeld een vriend of vriendin met wie je samenwoont zonder geregistreerd partnerschap. Dat kan alleen deze persoon zelf doorgeven.
- Ben je ongehuwd? Hebben jullie een samenlevingscontract? Dan dient ieder afzonderlijk de verhuizing door te geven.
Aan wie wij verhuizing doorgeven
De gemeente Boxtel geeft je verhuizing automatisch door aan de volgende overheidsinstanties:
- Belastingdienst
- Ziektekostenverzekering
- Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW)
- Sociale Verzekeringsbank (SVB)
- Pensioenfonds
- Waterschap
- DUO (student)
- UWV
Je geeft je verhuizing zelf door aan
- werkgever
- huisarts en tandarts
- verzekeringsmaatschappijen
- bank
- verenigingen
- uitgevers (tijdschriften/ dagbladen)
Verhuizen vanuit het buitenland
Verhuis je vanuit het buitenland naar gemeente Boxtel of verblijf je het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Schrijf je dan persoonlijk binnen 5 dagen na aankomst in. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer (0411) 65 59 11 of plan de afspraak zelf online in. Een verhuizing vanuit het buitenland online doorgeven kan niet.
Praktische informatie
- Verhuizen je partner en/of kinderen met je mee? Kom dan samen naar het gemeentehuis.
- Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en kom je uit een land dat geen EU-lidstaat is? Neem dan contact op met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Ga hiervoor naar de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of bel naar 0900 123 45 61.
- Heb je asiel aangevraagd? En woon je in een asielcentrum of opvangcentrum? Dan kun je je de eerste 6 maanden nog niet inschrijven bij de gemeente.
- Kom je uit de Europese Unie en wil je werken en wonen in Nederland? Op de website van de IND vind je meer informatie over wat je moet regelen.
Documenten meenemen
- Een geldig paspoort. Inwoners van de EU mogen ook een identiteitskaart gebruiken. Heb je de Nederlandse nationaliteit? Dan moet je ook je Nederlandse paspoort of identiteitskaart laten zien.
- Originele documenten van gebeurtenissen in het buitenland zoals: geboorte (geboorteakte), huwelijk (huwelijksakte), echtscheiding, geboorte van kinderen, adoptie, ouderlijk gezag, erkenning kind en overlijden (overlijdensakte).
- De huur- of koopovereenkomst als je in een eigen koop- of huurwoning gaat wonen.
- Ga je bij iemand inwonen? Dan hebben wij een ingevuld en ondertekend formulier toestemming hoofdbewoner nodig. Breng ook een kopie van het legitimatiebewijs van de hoofdbewoner mee.
- Kom je uit België, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius of Saba? Neem dan ook je bewijs van uitschrijving mee.
Verhuizen naar het buitenland
Ga je binnen de periode van één jaar voor langer dan 8 maanden of misschien zelfs voor altijd naar het buitenland? Dan moet je bij de gemeente aangifte doen van jouw vertrek. Maak een afspraak op het gemeentehuis of doe digitaal aangifte van je vertrek naar het buitenland.
Let op: we schrijven je dan uit de Basisregistratie Personen. Je kunt jouw emigratie maximaal 5 dagen vóór jouw vertrek doorgeven. Echter de datum van binnenkomst van jouw emigratie aangifte is de datum uitschrijving naar het buitenland.
Controleer vóór vertrek wat je moet regelen
Bij een verhuizing naar het buitenland moet je veel regelen. Dit kun je beter doen vóór vertrek uit Nederland. Het is lastig om dit later te doen vanuit een ander land. Op de website Nederland Wereldwijd kun je controleren wat je al in Nederland moet regelen met de Nederlandse overheid.
Briefadres: een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken.
Verhuizen naar een (zorg)instelling
Op Overheid.nl kun je zelf controleren of jouw verhuizing is verwerkt.