Hulp nodig van de gemeente?
Als ouder of verzorger loop je regelmatig tegen allerlei vragen over opgroeiende kinderen en opvoeden aan. Kom je er zelf niet uit? Blijf hier niet mee zitten! Je kunt terecht bij Wegwijs. Zij helpen je bij vragen en problemen rondom het opgroeien en opvoeden van kinderen tot 18 jaar. Jongeren van 18 tot 23 jaar met hulpvragen kunnen ook bij Wegwijs terecht. Je bereikt Wegwijs via (0411) 65 59 90 of via wegwijs@boxtel.nl.
Bereikbaarheid bij spoed rondom jeugd
Alleen bij crisis of bij spoedvragen rondom jeugd zijn wij ook van 13.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op het nummer (0411) 65 59 57.
Wil je ondersteuning bij jouw aanvraag of gesprek?
Heb je een persoonlijk gesprek met de gemeente en heb je daar hulp bij nodig? Je mag altijd een familielid, iemand uit je vriendenkring of een mantelzorger meenemen.
Kan er niemand uit je eigen omgeving mee naar het gesprek? En heb je een beperking? Dan kun je (gratis) terecht bij een onafhankelijke cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner luistert naar je vragen en denkt met je mee. Daarnaast geeft de cliëntondersteuner je uitleg en helpen ze je mee bij de voorbereiding van een aanvraag. Je kunt voor cliëntondersteuning terecht bij MEE. MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij hebben afspraken gemaakt met MEE dat zij cliëntondersteuning voor onze gemeente bieden.
Neem contact op met MEE via:
- Telefoonnummer (088) 465 35 55
- E-mailadres: mee@meedemeentgroep.nl
- Bekijk de website van MEE
Contact met vertrouwenspersoon
Heb je behoefte aan contact met een onafhankelijke vertrouwenspersoon? Ben je bijvoorbeeld ontevreden over een besluit? Of heb je een klacht over de manier waarop wij met jou omgaan? Dan kun je contact opnemen met het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Het AKJ is de organisatie van de vertrouwenspersonen voor de jeugdhulp. Meer informatie vind je op hun website.
- AKJ
Neem contact op met AKJ via (088) 555 10 00 of info@akj.nl
Zorgaanbieders specialistische jeugdhulp en PGB tarieven
Voor de inzet van specialistische jeugdhulp is een beschikking nodig. Wij verwijzen je naar de website van de regionale inkooporganisatie voor een overzicht van de gecontracteerde zorgaanbieders jeugdhulp. In het overzicht staat een lijst met welke zorgaanbieders wij een contract hebben afgesloten voor zorg in natura (ZIN). Bekijk de (maximale) tarieven op pagina 64 wanneer je een beschikking hebt ontvangen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Wanneer je hierover vragen hebt kun je contact opnemen met Wegwijs. Je bereikt Wegwijs via (0411) 65 59 90 of via wegwijs@boxtel.nl.
Opvoedtips
Zoek je informatie en tips over zwangerschap, opvoeden of opgroeien? Kijk dan eens op www.opvoeden.nl.
Ben je op zoek naar informatie en tips om je kind bewust om te laten gaan met gamen, internetten en TV-kijken? Kijk dan op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.
Roken, alcohol en blowen
Weet je niet zo goed hoe je met je kind kunt praten over roken, alcohol en blowen? Dan kun je de online cursus Praten met uw kind volgen. Deze cursus is voor alle ouders die meer willen weten over opvoeden en het omgaan met roken, alcohol drinken en blowen.
Jongeren en gezondheid
Op www.jouwggd.nl vinden jongeren informatie over het lichaam, gevoelens en onderwerpen waar ze thuis liever niet over praten.
Huiselijk geweld of kindermishandeling
Veilig thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Wil je advies en hulp voor de andere en/of voor jezelf? Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl.
Kindertelefoon
Soms willen kinderen in vertrouwen met iemand praten. Bijvoorbeeld over onderwerpen die ze in hun eigen omgeving niet durven, kunnen of willen bespreken. Kinderen kunnen chatten of bellen met de Kindertelefoon. Bellen is gratis bellen via 0800-0432. Chatten met een van de vrijwilligers kan via www.kindertelefoon.nl.
Trainingen, cursussen en lotgenotengroepen
Bij het Regionaal Trainingscentrum vind je verschillende gratis trainingen, cursussen en lotgenotengroepen. Kijk voor het aanbod op www.regionaaltrainingscentrum.nl.
Psychische problemen en/of verslaving
Jongeren die een ouder hebben met psychische problemen of een verslaving kunnen terecht bij KOPPsupport. Op deze website vind je informatie, hulp of verhalen van andere jongeren.
KopOpOuders is er voor alle ouders die last hebben van stress, psychische problemen of een verslaving. Op deze website vind je informatie en ervaringsverhalen van andere ouders.
Heb je een verslaving? Voor hulp en advies kun je terecht bij Novadic-Kentron.