Met taal doe je mee!

Het Taalhuis ondersteunt ouders en andere volwassenen bij beter lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of telefoon. Op een manier die bij hun past, zoals het bezoeken van de Kletskamer of een cursus. Je vindt het Taalhuis in de bibliotheek van Boxtel (Burgakker 4). Iedere maandag is het inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur. 

Voorleestijd in de wijk

“Bullebak, de hond van de slager!” Alle kinderen in de Kletskamer in de wijk Selissen wisten het antwoord op de vraag in het Voorleesverhaal. Vorige week was de Week van Lezen en Schrijven. Zo’n 1 op de 9 ouders met minderjarige kinderen heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. De rol van ouders bij het leren van taal aan hun jonge kinderen is groot. Want jonge kinderen brengen de meeste tijd thuis door. Door veel praten, interactie en voor te lezen leren kinderen meer woorden. Dat helpt hun om op latere leeftijd goed mee te komen op school en in de maatschappij. 

Het taalhuis in de bibliotheek van Boxtel (Burgakker 4) heeft iedere maandag een inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt ook bellen via 073 – 680 29 60 of een e-mail sturen naar TaalhuisBoxtel@huis73.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.