Terrassen op de Markt schuiven in het weekend stuk op

De gemeente wil samen met Bruisend Centrum Boxtel zorgen voor een prettig, aangenaam en levendig centrum. Een betere, eenduidigere en veiligere afscheiding tussen de terrassen op de Markt en de stroken voor het (fiets)verkeer en de voetgangers kan daarbij helpen. Op de Markt start daarom komend weekend (20 september) een pilot.  

Terrassen krijgen een week en weekendopstelling

De terrassen met weekopstelling zijn de zogenoemde eilandterrassen. De terrassen worden in het weekend verplaatst richting de horecaondernemingen. Het fietsverkeer verplaatst in de weekenden richting de fonteinstrip. Hiermee krijgen we een veiligere een prettigere situatie voor de terrassen. Voor voetgangers wordt bij deze weekendopstelling van de terrassen een loopstrook vrijgehouden. 

Duur pilot

Veel voorbereidingen zijn inmiddels uitgevoerd en we starten het weekend van 20 september 2024. We willen dit jaar nog een paar weken ervaring opdoen, zodat we in de winterperiode de tijd hebben om het verder te optimaliseren. Volgend jaar zetten we de pilot het hele terrasseizoen door. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.