Koopwoningen voor starters bij Kerkweide Oost in Liempde

De ontwikkeling van Kerkweide Oost krijgt een wijziging van invulling van de woningen. In het plan dat ligt tussen de Kerkheiseweg, Bergstraat en de Boxtelseweg komen 18 twee-onder-een-kap-woningen, twee vrijstaande woningen en acht beneden-bovenwoningen. Het college van B&W heeft dinsdag 7 mei 2024 besloten in te stemmen met het voorstel van de ontwikkelaar. Het voorstel is om van de acht beneden-bovenwoningen goedkope koopwoningen te maken.

Voor doelgroep starters

In een eerdere overeenkomst was afgesproken om van de acht beneden-bovenwoningen minimaal vijf sociale huurwoningen te maken. Dit bleek alleen niet haalbaar. De ontwikkelaar en gemeente zijn in overleg gegaan om een passende oplossing te zoeken die het meest aansluit bij de oorspronkelijke afspraken, maar ook bij de onlangs vastgestelde doelgroepenverordening. In plaats van vijf sociale huurwoningen, worden nu alle acht boven-benedenwoningen goedkope koopwoningen. Dat zijn woningen van maximaal 65 m² groot en een verkoopprijs van maximaal € 230.000,-. 

Meer weten over de koopwoningen?

Meer informatie over de koopwoningen bij Kerkweide Oost lees je in het persbericht. Heb je nog vragen? Stuur een mail naar projectleider Sharon Dikmans via s.dikmans@mijngemeentedichtbij.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.